כיום יודעים מעל לכל ספק כי בהריון לא צריך לאכול בשביל שניים, אלא לאכול באופן רגיל ותוך שימת דגש על שילוב של תוספי תזונה ייעודים. למעשה, תקופת ההיריון היא חלון הזדמנויות שבמסגרתה ניתן להעניק לעובר את כל המינרלים, ברזל כמו גם חומצות לו הוא זקוק רגע לפני שהוא מגיע לעולם, כל זאת באמצעות תזונה נכונה ומאוזנת וכן תוספי תזונה טבעיים לחלוטין. אם עד לפני מספר שנים רכישה של תוספי תזונה הייתה מלווה בלא מעט חששות, כיום נדיר למצוא נשים בהריון שאינן נוטלות תוספים, בייחוד כאשר מדובר בהיריון ראשון ומרגש. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי רכישה של תוספי תזונה ייעודים ומומלצים ע"י הרופאים חייבת להתבצע באמצעות חברה מקצועית המתמחה בתחום, כל זאת מתוך מטרה להבטיח כי התוספים אכן יסייעו לטובת הצרכים הבריאותיים שלך ושל העובר. אילו תוספי תזונה כדאי לקחת בזמן תקופת ההיריון? להלן כל הפרטים.
חומצה פולית
בתקופת ההיריון מומלץ לקחת חומצה פולית אשר נמצאה בשורה של מחקרים כבעלת השפעה על האם ובייחוד על העובר. באתר הומאוטריט לאב תוכלו למצוא מידע רב על ההשפעות של תוספים כמו חומצה פולית, וזאת בשל ההשפעה המיטבית של החומצה על נשים בהיריון ראשון וכן בהריונות נוספים. למעשה, חומצה פולית היא סוג של ויטמין מקבוצת B שמעודדת את ההתפתחות התקינה של ההיריון כמו גם בעלת השפעה על היכולת למנוע מומים בעובר. על כן, גניקולוגים ומומחים לרפואת האם והעובר ממליצים להתחיל ליטול את החומצה עוד בשלבים ראשונים של ההיריון ועד כחודש לפני תאריך הלידה.
ברזל
כן בישראל משרד הבריאות ובדומה לעולם ממליץ לנשים בהיריון ליטול תוסף תזונה ברזל, החל מהשליש השני של ההיריון ועד לשישה שבועות לאחר הלידה. לרוב, ההמלצה היא ליטול את התוסף במינון של 30 מיליגרם, אולם לעיתים בעקבות ברזל נמוך הרופא ימליץ על מינון גבוה יותר שנועד להשלים את כמות הברזל בגוף, בייחוד בעבור נשים המתקשות לצרוך באופן קבוע את כמויות הברזל המומלצות.
יוד
תוסף תזונה יוד הוא תוסף פחות מוכר, אך בעל השפעה אדירה על הבריאות של נשים בהיריון. הסיבה לכך נובעת בשל ההשפעה הדרמטית של יוד שהוא למעשה מינרל המצוי בחי, צומח ובמי הים. חוסר ביוד גורם לירידה בתפקוד של בלוטת התריס ועל כן רופאים ממליצים ליטול את התוסף במינון של בין 150-250 מיקרוגרם הן בתקופת ההיריון אבל גם למשך מספר חודשים לאחר הלידה, ובייחוד בעבור נשים מניקות.
ויטמין D
בשנים האחרונות נערכו עשרות מחקרים שמצאו כי לויטמין D יש השפעה על תהליך ההתמיינות של תאים לצד היותו תוסף המגביר את ספיגת המינרלים במערכת העיכול. ריכוז נמוך של ויטמין D עשוי לגרום להתפתחות איטית של העובר כמו גם להגביר את הסיכוי לשברים, ועל כן נטילה של התוסף למשך כל תקופת ההיריון במינון של 5-10 מיקרוגרם הוא חיוני בעבור כל אישה בהיריון.
תזונה – חלק בלתי נפרד מהיריון תקין
לתזונה שלכן יש השפעה דרמטית על היכולת לספק לעובר את הצרכים הנדרשים אבל גם מתוך מטרה לשמור על בריאותכן, בייחוד בכל הקשור לעלייה במשקל וכן חוסרים תזונתיים שמשפיעים גם על דור העתיד. על כן, תוכלו להאזין לפודקאסט בנושא תזונה נכונה בהיריון ובכך ליצור תמהיל המאפשר לבנות תפריט תזונתי המותאם לצרכים הנדרשים ואשר לוקח בחשבון גם את הנושא של נטילת תוספים, בהתאם להמלצת הרופא. בכך, תוכלו להיות בטוחות כי אתן תומכות לא רק בבריאות שלכן, אלא גם בבריאות של הדבר היקר ביותר בעולם – התינוק.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.